Tule 7-8 -vuotiaiden ryhmälle johtajaksi ensi syksynä!

Ensi syksynä Nuuksion Eräkarhuissa on tarkoitus jälleen perustaa uusi partioryhmä koulunsa ja samalla partiouransa aloittaville pienille sudenpennuille. Jotta ryhmä voidaan perustaa, se tarvitsee kaksi uutta innokasta johtajaa.

Sudenpennut ovat 7-9 -vuotiaita, ja ryhmän olisi tarkoitus koostua pääasiassa uusista 1-2-luokkalaisista partiolaisista. Heidän partio-ohjelmansa koostuu viikottaisista kokouksista, ja lisäksi retkistä sekä kilpailuista. Leikkien, seikkailujen ja tarinoiden kautta sudenpennut pääsevät tutustumaan partioon ja suorittamaan taitomerkkejä. Korona-aikana kokoukset ovat olleet tyypillisesti etä- tai ulkokokouksia, mutta ensi syksynä tavoitteena on päästä takaisin normaalitoimintaan.

Ryhmänjohtajana tehtäviisi kuuluu:
-Ryhmän toiminnan suunnittelu partio-ohjelman pohjalta johtajaparin kanssa. Partio-ohjelmasta löytyy hyvät toteutusohjeet merkkien suorittamista varten.
-Kerran viikossa olevien viikkokousten pitäminen. Sudenpentujen kokoukset ovat tyypillisesti arkisin noin klo 18-19:15, mutta aikaa on mahdollista siirtää johtajien tarpeiden mukaan. Viikkokoukset pidetään yleensä partiokololla Nupurin päiväkodilla ja lähimaastossa.
-Sudenpentujen retken suunnittelu yhdessä muiden johtajien kanssa ja sille osallistuminen kerran puolessa vuodessa (koronatilanteen salliessa retkitoiminnan).
-Osallistuminen yhteen tai kahteen muuhun viikonlopputapahtumaan, kuten päiväkisaan tai lippukunnan omille retkille ryhmän kanssa.
-Ryhmän edustaminen lippukunnassa ja osallistuminen lippukunnan päätöksentekoon yhdessä johtajaparin kanssa.
-Oman sudenpenturyhmän jäsenten sekä lippukunnan nuorten johtajien kasvun ja kehityksen tukeminen.

Ryhmänjohtaja ei tarvitse aiempaa partiokokemusta, vaan innokkuus tehtävää ja uuden oppimista kohtaan riittää. Ryhmänjohtaja saa partiokummin, joka auttaa partiouran alkuun. Lisäksi partio tarjoaa useita koulutuksia aikuisena partion aloittavalle tai partioon palaavalle.

Partio tarjoaa aikuiselle:
-Mahdollisuuden uusiin mahtaviin kokemuksiin, ulkoiluun, leikkimiseen, hassutteluun ja hauskanpitoon
-Uusia ystäviä
-Uusia haasteita ja uuden oppimista, kehittymistä ja itsensä voittamista
-Vapaaehtoistyön, jossa mahdollistaa lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä
-Erätaitojen oppimista tai kertaamista

Jos kiinnostuit, käy tsekkaamassa kuvia meidän toiminnasta Facebookissa ja Instagramissa @nuuksionerakarhut. Instagramista löytyy esimerkiksi sudenpenturyhmien johtajien haastatteluja ja kuvia ryhmien kokouksista!

Tähän pestiin liittyen, tai vaikka olisit kiinnostunut tekemään jotain muuta, ota meihin rohkeasti yhteyttä lpkj(a)nuka.fi. Meillä on etsinnässä ryhmänjohtajia myös vanhemmille ikäkausille ala-asteikäisistä yläasteikäisiin.

Tavoitteena on pitää kesällä koronatilanteesta riippuen tapahtuma, jossa pääsee tutustumaan toimintaan! Jos seuraat meitä somessa, saat lisätietoja, kun suunnitelmat tarkentuvat.