Aikuisena partioon

Partio tarjoaa elämyksellisen harrastuksen ja vapaaehtoistyön aikuiselle. Aikuiset toimivat hyvin erilaisissa tehtävissä mahdollistaen edullisen harrastuksen lapsille ja nuorille. Kiinnostuksenkohteista riippuen aikuiset toimivat esimerkiksi ryhmänjohtajina viikottaisissa kokouksissa, lippukunnan hallinnossa, retkien ruuanlaitossa, autokuskeina, tai partiotapahtumien järjestäjinä. Pystyt itse määrittämään, millaisia pestejä teet ja kuinka paljon aikaa harrastukseen käytät, jokaiselle löytyy jotakin. Aiempaa kokemusta partiosta ei tarvita, tehtäviä voi halutessaan valita oman osaamisen perusteella, mutta partiossa on myös saatavilla kattavasti erilaisia koulutuksia halukkaille, ja muiden kanssa tekemällä oppii nopeasti.

Vapaaehtoistyö myös avaa aikuisille mahdollisuuden kokea elämyksiä, joita muuten ei kokisi. Partiossa tutustuu uusiin ihmisiin, oppii uusia taitoja, ja saa viettää aikaa luonnossa (tai sitten ei, partiota voi harrastaa myös siistinä sisätyönä). Partiolaisena myös pääsee osallistumaan erilaisiin partion tapahtumiin lippukunnan retkistä aina kansainvälisille leireille. Aikuisille järjestetään myös omaa ohjelmaa, kuten lippukunnan johtajahuoltoa ja suurleirien aikuis-vaeltaja -ohjelmaa. Tule siis mukaan!

Suomen partiolaisten nettisivuilta löytyy myös lisätietoa siitä, mitä kaikkea aikuiset voivat tehdä partiossa: https://www.partio.fi/nyt/aikuisille/

Aloitin partion Nukassa kaksi vuotta sitten yhdessä poikieni kanssa. Tulin siis partioon mukaan vasta aikuisena ja olen viihtynyt tosi hyvin! Johdan Kotkat sudenpentulaumaa yhdessä toisen ja välillä useammankin aikuisen kanssa. Partiossa pärjää hyvin vaikka ei olisikaan aikaisempaa partiotaustaa. Apua olen saanut aina tarvittaessa ja olen saanut myös osallistua mielenkiintoisiin koulutuksiin missä olen oppinut partiotaitoja.

-Sanni

Ota meihin yhteyttä!

Mikäli partio aikuisena kiinnostaa, ota meihin yhteyttä lpkj(a)nuka.fi. Selvitetään, mikä olisi juuri sinulle paras tapa tehdä partiota! Voit myös tulla pyörähtämään meidän avoimissa tapahtumissamme. Näistä löydät lisätietoja meidän someistamme.

Aikuisten toimintaa lippukunnassa