Mitä partio maksaa?

Partion jäsenmaksu (pitää sisällään Suomen Partiolaisten, Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ja lippukunnan jäsenmaksut) on noin 60-80€/vuosi. Mikäli perheessä on useita alle 17-vuotiaita partiolaisia, hinnasta saa pienen alennuksen. Lisäksi alle 6-vuotiailla perhepartiolaisilla hinta on alempi. Tarkat hinnat vaihtelevat vuosittain. Suomen Partiolaisten ja Pääkaupunkiseudun Partiolaisten jäsenmaksujen suuruuden voit tarkistaa partion nettisivuilta.

Lisäksi partiotoimintaan kuuluu retkiä, vaelluksia, partiotaitokilpailuja ja leirejä. Viikonloppuretkien ja -vaellusten hinta on noin 15-25€/retki. Ala-asteikäisten partiotaitokilpailuosallistumiset ovat ilmaisia, yläasteiässä alkaa tulla kisoja, joissa on ruoka- ja matkakuluja. Kesäleirien hinnat vaihtelevat suuresti ja voivat olla noin 60€-300€. Suurleirit ovat tyypillisesti kalliimpia kuin lippukunnan omat leirit.

Partion jäsenmaksusta voi anoa vapautusta Suomen Partiolaisilta sosiaalisin ja taloudellisin perustein. Jäsenmaksuvapautus vapauttaa myös lippukunnan tapahtumien osallistumismaksuista. Kesäleireille voi tyypillisesti hakea stipendiä, joka vapauttaa osallistumismaksusta osittain tai kokonaan. Lippukunta myös tukee kesäleiriosallistumisia taloudellisesti.

Partiossa on jonkin verran varustehankintoja. Partiossa kaikilla tulee olla partiohuivi (noin 10€), ja partiopaitaa käytetään tapahtumissa. Lisäksi retkille ja leireille tarvitaan retkeilyvälineitä. Alussa kuitenkin pärjää yksinkertaisemmilla varusteilla, joita perheistä luultavasti jo löytyy. Lisäksi lippukunnalla on jonkin verran lainatarvikkeita. Jos partioharrastus jatkuu pidempään, kannattaa hankkia retkeilyvälineitä sitä mukaan, kun niille tulee tarvetta.