Ryhmänjohtajia etsitään!

Syksy ja partiokauden aloitus lähestyy kovaa vauhtia ja ryhmänjohtajien etsintä jatkuu kuumeisena. Tarvitsemme tänä vuonna lippukuntaamme tavallista enemmän uusia ryhmänjohtajia, jotta saisimme pidettyä toimintamme tason ja laadun entisellään. Olemme jo kesän aikana saaneet osan tarvitsemastamme johtajamäärästä, mutta tarvitsemme vielä muutamia lisää.

Uusia johtajia tarvitaan erityisesti 2013 syntyneiden eli n. 8 vuotiaiden ryhmään, sekä 2009-2008 syntyneiden eli n. 12-13 vuotiaiden ryhmään.

2013 syntyneiden ryhmä Sisiliskot tarvitsee yhden johtajan lisää. Ryhmää on jo vuoden johtanut kokenut partiolainen Sanna, mutta ryhmän koon takia hän tarvitsee avukseen johtajaparin.

2009-2008 syntyneiden ryhmä Kirput tarvitsee kaksi uutta johtajaa. Kirppuja ennen johtanut johtaja ei jatka johtajanaan, joten ryhmän säilyttämiseksi se tarvitsee uuden johtajakaksikon.

Ryhmänjohtaja ei tarvitse aiempaa partiokokemusta, vaan innokkuus tehtävää ja uuden oppimista kohtaan riittää. Ryhmänjohtaja saa partiokummin, joka auttaa partiouran alkuun. Lisäksi partio tarjoaa useita koulutuksia aikuisena partion aloittavalle tai partioon palaavalle.

Ryhmänjohtajana tehtäviisi kuuluu:
-Ryhmän toiminnan suunnittelu partio-ohjelman pohjalta johtajaparin kanssa. Partio-ohjelmasta löytyy hyvät toteutusohjeet merkkien suorittamista varten.
-Kerran viikossa olevien viikkokousten pitäminen. Kokoukset ovat tyypillisesti arkisin noin klo 18-19:15, mutta aikaa on mahdollista siirtää johtajien tarpeiden mukaan. Viikkokoukset pidetään yleensä partiokololla Nupurin päiväkodilla ja lähimaastossa.
-Retken suunnittelu yhdessä muiden johtajien kanssa ja sille osallistuminen kerran puolessa vuodessa (koronatilanteen salliessa retkitoiminnan).
-Osallistuminen yhteen tai kahteen muuhun viikonlopputapahtumaan, kuten päiväkisaan tai lippukunnan omille retkille ryhmän kanssa.
-Ryhmän edustaminen lippukunnassa ja osallistuminen lippukunnan päätöksentekoon yhdessä johtajaparin kanssa.
-Oman ryhmän jäsenten sekä lippukunnan nuorten johtajien kasvun ja kehityksen tukeminen.

Partio tarjoaa aikuiselle:
-Mahdollisuuden uusiin mahtaviin kokemuksiin, ulkoiluun, leikkimiseen, hassutteluun ja hauskanpitoon
-Uusia ystäviä
-Uusia haasteita ja uuden oppimista, kehittymistä ja itsensä voittamista
-Vapaaehtoistyön, jossa mahdollistaa lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä
-Erätaitojen oppimista tai kertaamista

Jos kiinnostuit, käy tsekkaamassa kuvia meidän toiminnasta Facebookissa ja Instagramissa @nuuksionerakarhut. Instagramista löytyy esimerkiksi johtajien haastatteluja ja kuvia ryhmien kokouksista!

Ota meihin rohkeasti yhteyttä [email protected] jos kiinnostuit ryhmän johtamisesta tai jostain muusta tekemisestä partiossa.