Nuka on 20 vuotta!

Nuka-karhu hyppii pomppulinnassa

Nuuksion Eräkarhujen 20-vuotisjuhlia juhlittiin 20.4.2024 – päivälleen 20 vuotta perustamiskokouksen jälkeen.

Syntymäpäivän aamu valkeni kirjaimellisesti valkoisena, sillä edeltävän yön aikana oli satanut muutaman sentin lumipeite. Takatalvi ja kirpsakka sää ei kuitenkaan vähentänyt juhlahumua. Päivällä ohjelmassa oli kaikille lippukuntalaisille, heidän perheilleen, alueen asukkaille ja muille juhlijoille avoin tempaus Honkamajan pihalla. Tapahtumassa oli tarjolla lettuja, makkaraa ja kuumaa juotavaa. Vieraat kiertelivät partioteemaisilla rasteilla, pelasivat pihapelejä ja pääsivät pomppimaan pomppulinnassa. Tapahtumassa kävi myös pyörähtämässä synttärisankari Nuka-karhu.

Kuvassa oikealla ihmisiä jonottamassa ruokaa. Taustalla tarpojat pelaavat pihapelejä (huojuvaa tornia).
Henkilö pitää kädessää lautasellista lettuja, joilla kermavaahtoa ja strösseleitä
Honkamajan pihalla syötiin synttärelettuja hillolla, kermavaahdolla ja strösseleillä. Taustalla ihmisiä tulustrastilla. Kuva Jaakko ”Kalevi” Kuisma
Pieni vauva makoilee pomppulinnan päällä
Pomppulinna oli pienten lasten suosiossa. Kirpsakasta säästä huolimatta myös aurinko pilkahti hetken ajan. Kuva Aino Ovaska
Nuka-karhu sai synttärihalauksen. Kuva Jaakko ”Kalevi” Kuisma
Geokätköilypisteen lähtö. Taustalla aikuisparkki. Kuva Jaakko ”Kalevi” Kuisma

Illalla lippukunnan johtajistolle ja kutsuvieraille järjestettiin gaala. Mukana oli edustajia lähilippukunnista Vespan alueelta, paikalliset asukasyhdistykset, Karhusuon koulun ja vanhempainyhdistyksen edustajat. Lisäksi paikalle oli kutsuttu lippukunnan perustajajäsenet.

Illan aikana saimmekin kuulla perustajajäsenten muistoja perustamisen alkuajoilta. Lippukunta perustettiin, kun Nupurin päiväkodin remontin yhteydessä alueelle tuli kappeli. Seurakunta tarjosi kappelin tiloista paikkaa partiotoiminnalle, ja Nuuksion koulun ja Karhusuon koulun vanhempainyhdistysten kautta löytyi innokkaita vanhempia toimintaa pyörittämään. Mukaan tulivat myös partiokonkarit Sipuli ja Jaffa. Toimintaa suunniteltiin kevään 2004 aikana, perustamiskokous pidettiin 20.4.2004, ja ryhmät alkoivat pyörimään 2004 syksyllä.

Lippukunnan ensimmäinen lippukunnanjohtaja Jukka ”YK” Yli-Kuivila piti puheen tapahtumassa Nukan 20-v gaalassa 20.4.2024. Edustalla näkyy nykyinen lippukunnanjohtaja Alma Aarnio.
YK allekirjoittamassa lippukunnan perustusasiakirjaa 20.4.2004

Illan lopuksi kiitettiin muutamia ansioituneita henkilöitä. Kaikki paikalla olleet perustajajäsenet palkittiin kiitokseksi kovasta työstä lippukunnan perustamisen aikaan ja pitkälle sen jälkeen. Paikalla olleet lippukunnassa aiemmin toimineiden kärkikolmikoiden edustajia kiitettiin lippukunnan toiminnan ylläpitämiseksi tehdystä työstä. Lisäksi nykyisiä ryhmänjohtajia kiitettiin lippukunnan arjen pyörittämisestä, sillä lippukunta ei olisi mitään ilman ryhmänjohtajia.

Juhlassa jaettiin myös muutama erityismaininta:
Pitkästä hallituspestistä palkittiin Petri ”Lahna” Lahtiluoma (14 vuotta hallituksessa) ja Jukka ”YK” Yli-Kuivila (13 vuotta hallituksessa)
Pitkästä urasta ryhmänjohtajana palkittiin Tapio ”Nandi” Mansikkaniemi (14 vuotta ryhmänjohtajana), Sirpa ”Sipuli” Sarnasto (13 vuotta ryhmänjohtajana), Kaisa Rajala (11 vuotta ryhmänjohtajana).
Laadukkaasta ryhmänjohtamisesta palkittiin Tiina Kauranen ja Elina Karvonen
Valtavasta työstä lippukunnan eteen sekä kärkikolmikkona että ryhmänjohtajina ja myöskin 20-v juhlien järjestäjinä nykyinen kärkikolmikko Alma Aarnio, Alli Aarnio ja Simon Shiferaw.

Nuka 20v kakku