Etsimme sudenpentujohtajaa ensi syksyksi

Ensi syksynä Nuuksion Eräkarhuissa on tarkoitus jälleen perustaa uusi partioryhmä koulunsa ja samalla partiouransa aloittaville pienille sudenpennuille. Ryhmän toisena johtajana toimii lippukunta-aktiivi Sanna Haakana. Jotta ryhmä voidaan perustaa, se kuitenkin kaipaa vielä toisen aikuisen mukaan toimintaan.

Sudenpenturyhmän jäsenet ovat 7-9-vuotiaita. Heidän partio-ohjelmansa koostuu viikkoittaisista kokouksista, ja lisäksi retkistä sekä kilpailuista. Leikkien, seikkailujen ja tarinoiden kautta sudenpennut pääsevät tutustumaan partioon ja suorittamaan taitomerkkejä.

Ryhmänjohtajana tehtäviisi kuuluu:
-Ryhmän toiminnan suunnittelu partio-ohjelman pohjalta johtajaparin kanssa. Partio-ohjelmasta löytyy hyvät toteutusohjeet merkkien suorittamista varten.
-Kerran viikossa olevien viikkokousten pitäminen. Sudenpentujen kokoukset ovat tyypillisesti arkisin noin klo 18-19:15, mutta aikaa on mahdollista siirtää johtajien tarpeiden mukaan. Viikkokoukset pidetään yleensä partiokololla Nupurin päiväkodilla ja lähimaastossa.
-Sudenpentujen retken suunnittelu yhdessä muiden johtajien kanssa ja sille osallistuminen kerran puolessa vuodessa.
-Osallistuminen yhteen tai kahteen muuhun viikonlopputapahtumaan, kuten päiväkisaan tai lippukunnan omille retkille ryhmän kanssa.
-Ryhmän edustaminen lippukunnassa ja osallistuminen lippukunnan päätöksentekoon yhdessä johtajaparin kanssa.
-Oman sudenpenturyhmän jäsenten sekä lippukunnan nuorten johtajien kasvun ja kehityksen tukeminen.

Ryhmänjohtaja ei tarvitse aiempaa partiokokemusta, vaan innokkuus tehtävää ja uuden oppimista kohtaan riittää. Sanna tukee pestissä ja partiotapojen oppimisessa. Lisäksi partio tarjoaa useita koulutuksia aikuisena partion aloittavalle tai partioon palaavalle.

Partio tarjoaa aikuiselle:
-Mahdollisuuden uusiin mahtaviin kokemuksiin, ulkoiluun, leikkimiseen, hassutteluun ja hauskanpitoon
-Uusia ystäviä
-Uusia haasteita ja uuden oppimista, kehittymistä ja itsensä voittamista
-Vapaaehtoistyön, jossa mahdollistaa lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä
-Erätaitojen oppimista tai kertaamista

Jos kiinnostuit, käy tsekkaamassa kuvia meidän toiminnasta Facebookissa ja Instagramissa @nuuksionerakarhut. Instagramista löytyy esimerkiksi Sannan partiohaastattelu ja viime syksynä Kotkat ryhmän uutena johtajana aloittaneen Sannin kokemuksia, sekä muiden johtajien fiiliksiä.

Tähän pestiin liittyen, tai vaikka olisit kiinnostunut tekemään jotain muuta, ota meihin rohkeasti yhteyttä lpkj(a)nuka.fi. Tule myös testaamaan partiota Perheiden partiopäivään à la Nuka 26.4.!

Sudenpentuja talviretkellä 2020