Miksi partioon?

Mitä partio on?

Ainakin se on hyvin monipuolinen harrastus. Kokoonnumme koloiltoihin noin kerran viikossa ryhmissä, joihin kuuluu suurinpiirtein samanikäisiä partiolaisia. Kokouksissa opiskelemme erilaisia taitoja aina suunnistuksesta ruuanlaittoon. Koloilloissa opittuja taitoja sovelletaan retkillä, kisoissa ja leireillä.

Partioon kuuluu seikkailua ja elämyksiä. Tärkeää on, että kaikki saavat tehdä ja kokea itse. Silloin tulee testattua asioita, joita ei muuten tekisi. Partiossa opetellaan myös vastuun kantoa pienestä pitäen. Nuoremmilla ikäkausilla tämä näkyy pieninä vastuutehtävinä. Vanhemmat partiolaiset osallistuvat oman toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Lopulta samoajat ja vaeltajat johtavat omia ryhmiään sekä toimivat luottamustehtävissä yhdistyksessä. Vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Partiossa oppii uusia mielenkiintoisia taitoja, joita tulee tarvitsemaan läpi elämän. Suunnistuksen ja solmujen lisäksi opiskelemme paljon muutakin! Luonnossa kulkemista, telttailua, melontaa, ensiapua, nuotion sytytystä sekä paljon muuta. Me pidämme iltanuotioita, leikimme ja laulamme nuotiolauluja. Näiden lisäksi eri ikäkaudesta riippuen on mahdollista harjoitella erilaisia erikoisempia suorituksia, kuten valokuvausta tai nettisivujen tekoa. Tämän kaiken pohjalla kulkee vielä yksi tärkeä taito, joka kulkee olennaisesti mukana kaikessa toiminnassa. Ryhmissä toimiminen opettaa ryhmätyöskentelyä. Partio perustuu yhteistyölle.

Ja viimeisenä, mutta luultavasti tärkeimpänä: partiossa saa ystäviä. Oman ryhmän oppii tuntemaan ja heistä tulee tärkeitä kavereita. Lippukunnan yhteisissä tapahtumissa tutustuu muuhun lippukuntaan. Suurleireillä on mahdollisuus tavata ihmisiä muista lippukunnista. Lisäksi tarpojaikäisille ja vanhemmille järjestetään kansainvälisiä leirejä, joilla tutustutaan muihin kulttuureihin ja tavataan partiolaisia ympäri maailmaa.

Liity jäseneksi!

Etsitkö uutta harrastusta, uusia kokemuksia ja uusia kavereita? Oletko aina halunnut kokea, mitä partio on käytännössä? Meitä on moneen lähtöön, sillä joka viides suomalainen on tai on joskus ollut partiossa. Voit osallistua partiotoimintaan myös aikuisena!

Uudet jäsenet voivat ilmoittautua mukaan toimintaan luomalla ensin yli 18-vuotiaalle oman partiotilin täällä. Tämän jälkeen pääset tekemään jäsenhakemuksen itsellesi tai huollettavallesi! Tervetuloa mukaan!