Miksi partioon

Partio on vastavoima “Miks mun pitäis?” ja “Ei kuulu mulle!” -asenteille.

 

Mitä partio on?

Ainakin se on hyvin monipuolinen harrastus. Kokoonnumme koloiltoihin noin kerran viikossa ryhmissä, joihin kuuluu suurinpiirtein samanikäisiä partiolaisia. Kokouksissa opiskelemme erilaisia taitoja aina suunnistuksesta solmuihin. Koloilloissa opittuja taitoja sovelletaan retkillä, kisoissa ja leireillä.

Partioon kuuluu seikkailua ja elämyksiä. Tärkeää on, että kaikki saavat tehdä ja kokea itse. Partiossa tulee kokeiltua asioita, joita ei muuten tekisi. Jo sudenpennuille annetaan vastuuta, ja vuosien varrella se kasvaa. Vanhemmat partiolaiset saavat vaikuttaa enemmän siihen, mitä suorituksia he tekevät. Samoojat ja vaeltajat johtavat omia ryhmiään. Vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

 

Partiossa oppii uusia mielenkiintoisia taitoja, joita tulee tarvitsemaan läpi elämän. Suunnistuksen ja solmujen lisäksi opiskelemme myös muita taitoja. Luonnossa kulkemista, telttailua, melontaa, ensiapua, nuotion sytytystä sekä paljon muuta. Me pidämme iltanuotioita, leikimme ja laulamme nuotiolauluja. Näiden lisäksi eri ikäkaudesta riippuen on mahdollista harjoitella erilaisia erikoisempia suorituksia, kuten valokuvausta tai nettisivujen tekoa. Tämän kaiken pohjalla kulkee vielä yksi tärkeä taito, jota ei varsinaisesti harjoitella, mutta se on olennaisesti mukana toiminnassa. Ryhmissä toimiminen opettaa ryhmätyöskentelyä. Partio perustuu yhteistyölle.

 

Partiossa saa ystäviä. Oman ryhmän oppii tuntemaan ja heistä tulee ystäviä. Lippukunnan yhteisissä tapahtumissa tutustuu muuhun lippukuntaan. Suurleireillä on mahdollisuus tavata ihmisiä muista lippukunnista. Lisäksi tarpojaikäisille ja vanhemmille järjestetään kansainvälisiä leirejä, joilla tutustutaan muihin kulttuureihin ja tavataan partiolaisia ympäri maailmaa.

 

Liity jäseneksi

Etsitkö uutta harrastusta, uusia kokemuksia ja uusia kavereita? Oletko aina halunnut kokea, mitä partio on käytännössä? Meitä on moneen lähtöön, sillä joka viides suomalainen on tai on joskus ollut partiossa. Nyt on paras aika liittyä partioon. Partiotoiminta alkaa elo–syyskuun vaihteessa. Oletko ollut joskus partiossa ja kaipaat sitä? Olisitko halunnut lapsena olla partiossa? Voit osallistua partiotoimintaan myös aikuisena! Uudet jäsenet voivat ilmoittautua mukaan toimintaan täyttämällä jäsenhakemuksen.